Nina Petkovic Zvanicni Forum

*by Fuvijan Team*


  Pravila foruma!

  Cicka
  Cicka
  Admin
  Admin

  Female Leo Dragon
  Age : 31

  Location : HN-BG

  Number of posts : 728 Points : 20846

  Pravila foruma! Empty Pravila foruma!

  Post by Cicka on Sun Feb 22, 2009 6:23 pm

  Na forumu je zabranjena reklama bilo koje vrste (ovdje spadaju i sajtovi,drugi forumu itd...)

  Unaprijed hvala !!!!


  _____________________________________
  I can change and I can grow or we could adjust.
  The wicked thing about us is we always have trust.
  We can even have an open relationship,if you must ...
  Andrea
  Andrea
  Admin - Design Addict
  Admin - Design Addict

  Female Pisces Rat
  Age : 36

  Location : T i v a t

  Number of posts : 2934 Points : 23128

  Pravila foruma! Empty Re: Pravila foruma!

  Post by Andrea on Sun Feb 22, 2009 8:56 pm

  Ovako, Cicka je zapocela, ja cu da zavrsim Pravilnik Foruma.
  Smatrali smo u startu da svi ljudi koji inace posjecuju forume znaju uglavnom kakvo se ponasanje od forumasa ocekuje, a i s obzirom na tip ovog foruma i to kako se clanovi lijepo slazu.. te u startu nisu postavljena nikakva pravila foruma.
  Pa ipak, buduci da sad vec imamo puno clanova, i da postoji veliki broj tema, smatramo da bi trebalo da se ipak ovdje navedu odredjene stvari koje su zabranjene na svim forumima pa ce tako biti i na ovom, prosto da bismo imali argumente da reagujemo u slucaju da neko narusi lijepu atmosferu ovog foruma na bilo koji nacin.
  Administracija ovog foruma je jako flexibilna, nas troje nismo tu da zavodimo disciplinu, niti da sprovodimo bilo kakvu autokratiju, i u vecini slucajeva smo tu sa vama i diskutujemo kao bilo koji clan foruma, ali isto tako sledece stvari nece biti tolerisane, i vodice adekvatnoj sankciji.

  1. Zabranjeno je pisati poruke koje sadrže uvrede na osnovu vjerske, nacionalne, političke pripadnosti ili orijentacije. Administratori ili Moderatori brišu ili edituju poruke sa takvom sadržinom bez potrebe da se korisnik o tome prethodno obavijesti. Isto tako zavisno od težine izrečenog, uslijediće adekvatna sankcija.

  2. Zabranjeno je započinjanje bilo kakve svadje, a posebno iznošenje psovki i direktno vrijedjanje nekoga na forumu. I ovo ce biti odmah obrisano bez najave, a doticni korisnik sankcionisan.

  3. Posjedovanje vise identiteta odnosno registracije jedne iste osobe vise puta NIJE dozvoljeno. Ovo se moze lako provjeriti od strane Administracije, kao i IP svakog posta koji na forumu postavite, što znaci da cemo uvijek znati ako vise ''korisnika'' u stvari pise sa istog kompjutera i u stvari jesu jedna ista osoba. Ovo ce biti sankcionisano tako sto ce IP adresa i svi nickovi biti banovani.
  VAZNO:
  Ukoliko dvije ili vise osoba radi u istoj firmi, ili zivi u istom stanu vrlo cesto ce imati iste IP adrese. Molimo korisnike koji dijele računar sa nekim na bilo koji način da nas o tome obavijeste na pp. U tom slučaju naravno neće imati problema.

  4. Zabranjeno je reklamirati druge forume i sajtove, i ostavljanje linkova. Naravno biće tolerisani linkovi prema rapidshare-u, youtube-u i sličnim sajtovima, kao i linkovi prema novinama i drugim sajtovima koji koriste bližem objasnjavanju onoga sto korisnik želi reći, kao i kad se link navodi kao izvor.
  *Ovdje su izuzetak situacije kada Administracije dva foruma postignu dogovor o medjusobnom reklamiranju, a i tada će sve biti uradjeno od strane Admina i Moderatora. Korisnicima nije dozvoljena reklama drugih foruma.
  *Takodje, Administracija zadrzava pravo da odluci koji linkovi mogu da ostanu, a svi ostali ce biti brisani bez prethodnog obavještenja.

  5. CAPS LOCK nije dozvoljen u pisanju, sem u izuzetnim slučajevima. Po Internet Bontonu, korišćenje velikih slova upućuje na vikanje, te će članovi koji ga bez razloga koriste biti prvo opomenuti a zatim će im se postovi brisati.

  6. Nije dozvoljeno postavljanje velikih slika u potpise jer narušavaju izgled stranice i ometa citanje postova. Ovo nije težak prekršaj, te ce članovi biti samo opmenuti u pp. Naravno ukoliko se ništa ne promijeni, adekvatno ćemo reagovati.

  7. Ukoliko smatramo da je potpis ili avatar nekog člana neprikladan ovom forumu ili je uvrjedljiv na bilo koji nacin, imamo pravo da ga obrišemo bez obaveštenja.

  8. Spamovanje foruma je najstrože zabranjeno. Nemojte pisati postove jedan za drugim, takve poruke će biti obrisane nakon opomene člana. Ukoliko zaboravite nešto da napišete, uvek možete koristiti dugme EDIT, koje vam omogućava da izmijenite ili dodate nešto u svom postu...

  9. Prije nego što otvorite novu temu, molimo vas da prvo provjerite da li je takva ili
  slična tema već otvorena. Takve teme će biti spojene sa postojećima ili obrisane.
  Takodje molim da pazite gdje se koja tema otvara, da ide u tačan podforum. Prije
  nego što otvorite neku temu, dobro promislite gdje joj je mjesto, jer u suprotnom pravite dodatan posao Moderatorima i Administratorima.

  10. Teme koje nemaju jasan sadržaj, ili su nepotrebne i neprilagodjene će biti obrisane.

  11. Spamovanje i uzneiravanje drugih korisnika javno ili putem privatnih poruka je strogo zabranjeno!!! Mole se korisnici koji dobiju privatne poruke koje su Spam da obavijeste
  Administratore ili Moderatore. Korisnici koji spamuju će biti banovani.

  12. Čitavi postovi ne smiju biti napisani veličinom slova iznad 18, kao ni potpisi. Veličina slova se koristi kako bi se istakao određeni dio teksta, u suprotnom takve poruke će biti brisane.

  Napomena: Svako sukobljavanje sa Administracijom foruma i protivljenje opomenama od strane Admina i Moderatora bice sankcionisano.


  - Administratori imaju pravo da promene pravilnik ponašanja ukoliko se za to ukaže potreba.

  Ponavljam, na forumu se ama bas nista nece promijeniti, i sve ostaje kao i do sada, u sluzbi Nine i vas, jer ovaj forum zbog vas i postoji. Pravila su tu, molimo vas da ih postujete, i nece biti nikakvih problema, a Administracija je dovoljno flexiblna da nece glumiti policiju i upozoravati vas za svaku gresku ili greskicu.

  Uzivajte kao i do sada, sve vas puno pozdravljamo Pravila foruma! 51637

  Vas Admin Team Pravila foruma! 44464


  _____________________________________
  ''..Vjekova mir vracas mi ti.. Smirujes vode nabujale, moj sapat i krik ces pomiriti...''

   Current date/time is Sun May 31, 2020 1:21 am